امروز:یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
زمان انتشار : سه شنبه, خرداد 27ام, 1393 | پرینت مطلب |مهران فاطمی| بازديد: 312 بار

جوابیه سازمان هواشناسی به خبرگزاری تابناک

بسم الله الرحمن الرحیم  
                                 
تاریخ: ۲۵/۰۳/۱۳۹۳
مدیر مسئول محترم پایگاه اینترنتی تابناک
سلام علیکم
    احتراما به عرض می رساند که سازمان هواشناسی کشور بر این باور است که این حق تمامی شهروندان است که از اخبار کشور و جهان به شکل صحیح مطلع شوند. این سازمان هم چنین یقین دارد که تمام تلاش کارکنان و مدیران پایگاه اطلاع رسانی تابناک بر این اصل استوار است که با ارائه اطلاعات صحیح به مردم عزیز، رسالت خود را به خوبی انجام دهند. با این مقدمه توجه جناب عالی را به نکاتی چند در رابطه با مقاله ‹ خارجی ها توفان دوازدهم خرداد را پیش بینی کرده بودند› که در تاریخ ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ در آن سایت بارگذاری شده بود و منبع خبر رسانه های دیگر از جمله خبر۲۰۳۰ شبکه دو سیما قرار گرفت، جلب می نماید. خواهشمند است دستور فرمایید متن کامل این نوشته را برای روشن شدن اذهان عمومی بدون کم و کاست در آن پایگاه بارگذاری نمایند. پیشاپیش از همکاری شما تشکر و قدردانی می شود.

۱٫       آن چه که در پایگاه اینترنتی Weather Underground در ارتباط با توفان تهران آمده است، پیش بینی وضع هوا نیست بلگه گزارش دیدبانی فرودگاه مهرآباد تهران است که مربوط به گذشته بوده و توسط خود سازمان هواشناسی کشور هر نیم ساعت یک بار تولید شده و از طریق سازمان هواشناسی جهانی در اختیار دنیا قرار گرفته و این سایت آن را که به شکل رمز است، رمزگشایی کرده و برای اطلاع کاربران خود در پایگاهش قرار داده است. این سایت برای اطلاع بیشتر کاربران خود در بالای صفحه عبارت Weather History for Tehran, Iran  و در ابتدای گزارش عبارت Hourly Weather History & Observations را آورده است. ظاهرا فرد محترمی که این اطلاعات را در اختیار تابناک قرار داده است به این موضوع توجه نداشته و یا با گزارش های هواشناسی آشنا نبوده است. چرا که گزارش های ارائه شده همه به صورت کد متار و یا سینوپ هستند که برای تمامی کارشناسان هواشناسی کاملا شناخته شده اند. در گزارش های متار و سینوپ، هوای حاضر به صورت رمز برای مراکز هواشناسی ملی و جهانی گزارش می شود.
۲٫       پدیده ی توفان ۱۲ خرداد تهران را یک گروه از استادان هواشناس که در دانشگاه های کشور تدریس می کنند بررسی کرده اند و تایید نموده اند که پیش بینی این پدیده با امکانات موجود از چند روز قبل امکان نداشته است. توفان تهران یک پدیده بی سابقه است و نمی شود با آن برخورد غیر علمی کرد. برخوردهای غیر علمی تنها به غبارآلود شدن فضا می انجامد و مشکل هواشناسی را حل نمی کند. برای آشکارسازی علل رخ داد آن باید یک گروه علمی، به دور از جنجال های رسانه ای، موضوع را مورد بررسی قرار داده و علت شکل گیری و تقویت آن را مطالعه و شناسایی نماید تا از آن در پیش بینی های بعدی استفاده شود.
۳٫       رئیس فعلی سازمان که حدود هفت ماه است مدیریت سازمان را پذیرفته اند با ۲۷ سال حضور در سازمان، از کارشناسان با سابقه سازمان هستند که سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشته هواشناسی گذرانده اند. ایشان ۱۳ سال به عنوان کارشناس و کارشناس مسئول پیش بینی و ۵ سال به عنوان مدیرکل پیش بینی و سال ها به عنوان معاون فنی، معاون پژوهشی و مشاور سازمان مشغول به کار بوده اند.
۴٫       با روی کار آمدن مدیریت جدید در سازمان، تقویت مراکز پیش بینی استانها در دستور کار قرار گرفت که راه اندازی و تقویت اداره پیش بینی استان تهران نیز از آن جمله است. این اداره حدود دو ماه است که با کارشناسان با تجربه که سال ها در مرکز پیش بینی ستاد آموزش دیده و تجربه کسب کرده اند فعال شده و امور مربوط به استان را انجام می دهد.
۵٫       داشتن پیش بینی وضع هوا با صحت و دقت بالا حق مردم است و سازمان تمام تلاش خود را در این راه معطوف داشته و خواهد داشت. اما باید توجه داشت که در هیچ جای دنیا پیش بینی با صحت صد در صد وجود ندارد که اگر چنین می شد نام آن را پیش بینی نمی گذاشتند. باید این واقعیت را پذیرفت که ذات پیش بینی با خطا همراه است.
۶٫       کار هواشناسی یک کار جمعی است که توسط حدودا ۲۵۰۰ نفر در سطح کشور انجام می شود. شایسته نیست که با برخوردهای غیر کارشناسی زحمات این عزیزان در هنگامه بروز مسائلی مانند توفان تهران نادیده گرفته شده و زیر سوال برود. برخورد صفر و صد با هواشناسی به آن آسیب می رساند. سازمان هواشناسی کشور سازمانی است که خدمات آن منافع زیادی برای کشور داشته و دارد. برای اثبات این ادعا تنها کافی است با یک مقایسه آماری ساده میزان تلفات انسانی در رابطه با سیل در سال های نه چندان دور با امروز مقایسه گردد. سیل گلستان در سال ۱۳۸۰ حدود ۴۰۰ نفر کشته و مفقود الاثر به جای گذاشت حال آن که در ۱۳ سال اخیر با آن که سیل های فراوانی مانند سیل قم رود که می توانست هزاران نفر کشته به جای گذارد، در سطح کشور رخ داده است اما تلفات انسانی در آنها بسیار پایین و کمتر از ۵ نفر بوده است. نقش اصلی و محوری در کاهش تلفات انسانی، پایش، پردازش، پیش بینی و صدور هشدارهای به هنگام از طریق اطلاعیه و اخطاریه های جوی است که در طی این سال ها توسط سازمان برای بخش های اجرایی کشور ارسال شده است. این پیش آگاهی ها کمک می کنند کشور از مدیریت بحران به مدیریت ریسک برسد که بسیار کم هزینه تر است.
    در پایان یادآور می شود دانش هواشناسی یک دانش بنیادی است که در توسعه پایدار نیز نقش محوری دارد. پس باید به این سازمان علمی کمک کرد تا بتواند وظایف خود را در مدیریت ریسک، توسعه پایدار، امور زیربنایی و تصمیم سازی برای مدیریت کشور و در نهایت در امور روزمره مردم به خوبی انجام دهد و نه آن که مورد هجوم قرار گیرد.
                                                                                                        
                                                                               روابط عمومی
                                                                            سازمان هواشناسی کشور


مطالب مرتبط








avatar

نویسنده: مهران فاطمی

مهران فاطمی دانشجوی دکترای آب و هواشناسی گرایش مخاطرات آب و هوایی دانشگاه یزد