- وب سایت جامع هوا و اقلیم شناسی ایران - https://climatology.ir -

گرما، بلای جان نوزادان پسر

مطالعه جدید محققان ژاپنی نشان می دهد که نوسانات دمایی و گرمای بیش از حد هوا در سال های اخیر بر سلامت جنین تاثیر به سزایی داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در سال های اخیر، کره زمین با گرما و خشکسالی قابل توجهی مواجه شده که مشکلات بسیاری مانند کمبود آب، تغییر دمای هوا، خشکسالی های شدید، نابودی مزارع کشاورزی و … را سبب شده است.

اما مطالعه جدید محققان ژاپنی نشان می دهد که تغییرات دمایی سال های اخیر و گرمای بی سابقه آن بر جنسیت جنین ها تاثیر به سزایی داشته است به طوری که تعداد تولد نوزادان پسر با کاهش قابل توجهی روبرو بوده است.

دکتر “میسائو فوکودا” از مرکز تحقیقاتی “آکو” ژاپن در مطالعه ای به تاثیر گرما و دمای هوا بر جنسیت نوزادان پرداخته است. در این مطالعه آمده است: “اگر گرمای هوا با چنین قدرتی پیش برود در سال های آتی زمین تبدیل به سیاره ای خواهد شد که اکثریت ساکنان آن را زنان تشکیل می دهند. در این پژوهش به مطالعه و بررسی وضعیت زنان باردار از سال ۱۹۶۸ تا ۲۰۱۲ میلادی پرداخته شد. در سال ۲۰۱۰ میلادی، دمای هوا به اوج خود رسید و به شدت گرم بود و تعداد جنین های پسری که حین تولد یا قبل از زمان تولد فوت می کردند، افزایش چشمگیری داشت. اما نوزادان دختر با وجود همین شرایط با سلامت کامل متولد می شدند. این روند در سال ۲۰۱۱ میلادی نیز مشاهده شد.”

محققان ژاپنی هنوز به علت این پدیده و چگونگی ارتباط بین مرگ نوزادان پسر و گرمای هوا پی نبرده اند اما در کشورهایی مانند فنلاند یا نیوزلند که با تغییرات دمایی کمتری مواجه هستند، مشابه این موضوع دیده نشده است.

اما از سوی دیگر و مطالعه ای که در سال ۲۰۱۱ میلادی در دانشگاه برکلی انجام شده بود، نشان می دهد که سقط جنین پسر بیشتر به درجه حرارت پایین و سرد بدن مادر برمی گردد اما این موضوع در ژاپن نتایج عکسی را در برداشته است.