- وب سایت جامع هوا و اقلیم شناسی ایران - https://climatology.ir -

خطر حمله قلبی در چه نوع آب و هوایی بیشتر می‌شود؟

محققان هلندی دریافته‌اند هوای خشک و آلوده، همچنین بسیار گرم یا سرد، خطر حمله قلبی را بالا می‌برد.

به گزارش ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، مطالعات زیادی به ارتباط تغییرات دما و افزایش مرگ و میر ناشی از آن، همچنین مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی اشاره می‌کنند، اما با نگاه ویژه به حملات قلبی و نه فقط مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی، تصویر دقیقی از خطرات کلی سلامت ناشی از تغییرات دما و آلودگی هوا مشخص می‌شود و ممکن است سرنخ این موضوع باشد که چرا این عوامل، حملات قلبی را در افراد پرخطر تسریع می‌کنند.

به نقل از سایتscience Daily ، با توجه به مطالعات متعددی که در این زمینه انجام شده و به ویژه اطلاعات مربوط به فصول سرد یا گرم را جمع‌آوری کرده‌اند، مشخص شده در هوای بسیار سرد یا گرم، خطر حملات قلبی افزایش می‌یابد.

محققان می‌گویند به نظر می‌رسد هوای سرد در مناطقی که در کل گرمتر بودند، اثر بیشتری بر افزایش خطر حملات قلبی داشته‌اند بنابراین پیشنهاد می‌شود مردمی که در مناطق سردتر زندگی می‌کنند، خود را با تغییرات دما تطبیق دهند. به عنوان مثال، در یک شهر که به صورت طبیعی روزانه ۱۰ حمه قلبی گزارش می‌شود، در روزهایی که به طور غیرطبیعی سرد یا گرم باشد، یک تا چهار حمله قلبی بیشتر رخ می‌دهد. البته در این میان، متغیرهای زیادی وجود دارند که باید جداگانه بررسی شوند، اما به نظر می‌رسد این نتایج به اندازه کافی واقعی هستند که مورد قبول واقع شوند.

مطالعات مربوط به آلودگی هوا نیز مطرح‌ کننده افزایش خطر حمله قلبی در روزهای آلوده هستند و سطح ایمنی از نظر آلودگی هوا که هیچ اثری بر خطر حمله قلبی نداشته باشد، وجود ندارد. با توجه به نتایج مطالعات بالا، مسوولان مربوطه باید در روزهای بسیار سرد یا گرم و یا با توجه به آلودگی‌ بالای هوا، هشدارهای لازم را به افراد پرخطر بدهند تا از مواجهه با شرایط مشکل‌ساز دوری کنند.