- وب سایت جامع هوا و اقلیم شناسی ایران - https://climatology.ir -

تاثیر هوا و پارامتر باد برروی سردردها و بیماری میگرن

مطالعات قبل از قرن ۱۸ میلادی رابطه بین هوا و میگرن راتوصیف نموده اند. براساس شبکه هواشناسی پزشکی کانادا، این بررسی ها در زمینه هوا و بیماری مشخص و علمی نگردید مگر در زمانیکه در سال ۱۹۸۱ ، دانشمندانی به نام آلن نرسال Allen Nursall و دیوید فیلیپس David Philips شروع به مطالعه علمی بر روی اثرات هوا برروی میگرن در کشور کانادا نمودند. این متخصصان کشف نمودند که هوای تر، باد و سرد موجب بدتر شدن میگرن می گردد و هوای صاف، آفتابی و خشک اثر تسکین دهندگی و آرام کننده را به همراه دارد.
بادهای گرم کانادا با نام چینوک به طور وسیع به منظور اثرات آنها بر روی سلامتی به ویژه در دردهای میگرنی مورد ارزیابی و تحقیق قرار گرفته است. در یک مطالعه براساس نظرسنجی از مردم که در شرایط تغییرات هوا قرار داشته اند ۴۳ درصد دچار میگرن شده اند. در تحقیقی دیگر زمانیکه سردردهای روزانه ۱۳ بیمار تحلیل گردید همزمان وزش بادهای چینوک با افزایش همراه بوده است و در نتیجه با احتمال قوی شروع سردردها به ویژه در سنین بالای ۵۰ نیز بیشتر بوده است. چندین مطالعه انجام شده بر روی شرایط باد چینوک نشان می دهد که زنان به تغییرات هوا حساس تر از مردان هستند.
Refrence: Pat Thomas. 2004. Under the Weather How the weather and climate affect our health. First Published by Fusion Press. LONDON.