امروز:پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
زمان انتشار : سه شنبه, مهر 15ام, 1393 | پرینت مطلب |مهران فاطمی| بازديد: 1,776 بار

بارش باران در مکه مکرمه وطرح یک سوال بنیادی؟

مطابق رویدادی دیرینه باران رحمت الهی در مکه و منا بارید. این بارش آرام باران که موجب لطافت هوا و از بین رفتن بیماری‌های احتمالی بود موجی از خرسندی در حجاج ایجاد کرد. هم اکنون آسمان مکه نیمه ابری و دمای هوای آن در حدود ۳۸ درجه سانتی گراد است. بارش باران پس از اعمال مناسک حج بسیاری از سال‌ها به وقوع می‌پیوندد و حجاج آن را  نشانی قبولی اعمال خود می‌دانند.



همانگونه که مستحضرید تقویم حج بر مبنای تاریخ هجری قمری می باشد، بنابراین رویداد بزرگ حج در طی سالیان متمادی ، تمامی فصول سال اعم از پاییز و زمستان و بهار و پاییز را تجربه خواهد نمود .نکته قابل توجه اینکه ،ایام حج در هر زمانی از سال و در هر فصل یا ماهی که قرار بگیرد پس از برگزاری مراسم حج،در قریب به اتفاق سالها، ما شاهد بارش رحمت الهی خواهیم بود و این یک امری تجربه شده و تکرارپذیر بوده است .

طرح چند سوال:

۱- به نظر شما آیا می توان رابطه معناداری بین  برگزاری مناسک حج ( بازگشت انسانها به مبداء حقیقی ) و وقوع بارش رحمت الهی برقرار نمود؟مثلا با بررسی آمار بارش در ایام حج در طول یک دوره آماری طولانی مدت

۲- به نظر شما چه ارتباطی مابین بروز این پدیده اقلیمی و آیه شریفه زیر می تواند وجود داشته باشد؟

“وَیَا قَوْمِ اسْتَغْفِرُواْ رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَیْهِ یُرْسِلِ السَّمَاء عَلَیْکُم مِّدْرَارًا وَیَزِدْکُمْ قُوَّهً إِلَى قُوَّتِکُمْ وَلاَ تَتَوَلَّوْاْ مُجْرِمِینَ “


و اى قوم من! از پروردگار خویش آمرزش بخواهید و به درگاه او توبه کنید تا از آسمان بر شما باران پیاپى فرستد و نیرویى بر نیروى شما بیفزاید، و خلافکارانه روى برمتابید


۳- آیا دستگاه فکری دانش اقلیم شناسی روز از عهده تفسیر و تبیین علی و معلولی چنین پدیده های اقلیمی بر می آید؟

۴-و دهها سوال دیگر…

 









avatar

نویسنده: مهران فاطمی

مهران فاطمی دانشجوی دکترای آب و هواشناسی گرایش مخاطرات آب و هوایی دانشگاه یزد