شعار روز جهانی غذا سال ۲۰۱۶
یکی از بزرگترین مسائل مرتبط با تغییرات آب و هوایی، امنیت غذایی است. همزمان با این تغییرات اقلیمی، جمعیت جهانی بهطور پیوسته در حال رشد است و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ به ۶/۹ میلیارد نفر برسد و باید بر اساس این تغییرات سنگین، کشاورزی و سیستمهای غذایی با تأثیرات تغییرات اقلیمی منطبق شده و انعطافپذیرتر شوند. این تنها راهی است که میتوان از سلامت اکوسیستمها، جمعیتهای روستایی و کاهش مهاجرت از این جوامع مطمئن شد. تولید پایدار مواد غذایی به معنای اتخاذ شیوهای برای تولید بیشتر در اراضی کمتر و استفاده عاقلانه از منابع طبیعی است. همچنین کاهش ضایعات مواد غذایی در مراحل تولید، برداشت، ذخیرهسازی، بستهبندی و حمل و نقل بسیار در تولید پایدار تأثیرگذار است که باید نهادینه شود. تمام عوامل ذکرشده دلیلی بر انتخاب موضوع “آب و هوا در حال تغییر است، مواد غذایی و کشاورزی نیز باید تغییر کند“ برای روز جهانی غذا ۲۰۱۶ بوده است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) خواستار رسیدگی بیشتر به بخشهای کشاورزی و مواد غذایی در برنامههای کشورها جهت اقدام برای تغییرات آب و هوایی و سرمایهگذاری بیشتر در توسعه روستایی شد. بهنظر میرسد با تقویت انعطافپذیری کشاورزان خردهپا، میتوان امنیت غذایی را برای جمعیت رو به افزایش جهان تضمین کرد. منبع: ایانا |
نویسنده: نادیا بابائی