امروز:پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
زمان انتشار : دوشنبه, آبان 4ام, 1394 | پرینت مطلب |ابراهیم مسگری| بازديد: 483 بار

پژوهشگران مصری روشی برای شیرین کردن آب دریا ارائه کردند

Seaتقریبا حدود هفتاد و سه درصد از سطح زمین را آب پوشانده است ولی متاسفانه این آب، شور است و برای نوشیدن مناسب نیست. جدا کردن نمک از آب هم فرآیند ساده ای ندارد و بسیار پیچیده است. تکنولوژی کنونی آب شیرین کن، انرژی بالا و هزینه زیادی می برد؛ ولی به تازگی تیمی از محققان دانشگاه الکساندریا در مصر، روش کنونی که نیازمند میزان بالای انرژی است، را کنار گذاشته  و تکنیک فیلترسازی ساده ای ایجاد کرده اند. جزئیات این طرح در مقاله ای در ژورنال Water Science and Technology درج شده است.

 برای خارج کردن نمک از آب با انرژی کمتر، از فرآیند pervaporation یا فرآیند تراوش تبخیری آب برای جداسازی ترکیبات آلی استفاده می کنند که در این فرآیند، آب شور در ابتدا، از درون یک غشا رد می شود تا مواد اضافی بزرگتر جدا شوند. این فیلترها شامل پودر استات سلولز و دیگر مولفه هایی است که نمک موجود در آب را هنگامی که آب از غشا رد می شود به خود جذب می کنند. از آنجایی که این فیلترها از مواد رایج در مصر و کشورهای همسایه ساخته شده است، بنابراین ساخت آنها مقرون به صرفه است.

یکبار که از فیلتر رد شد، آب تحت گرما برای چند ثانیه تبخیر و خالص سازی می شود. این بخار، حاوی آب خالص است، سپس متراکم شده و برای نوشیدن جمع می شود. این روش برای تبدیل آب دریا به آب شیرین مناسب است. خالص سازی این آب بقدری است که حتی فاضلاب و کثیفی را از آن پاک می کند و آن را نیز برای کارهای دیگر قابل استفاده می کند. از آنجایی که این روش احتیاج به انرژی زیادی ندارد، بنابراین مقرون به صرفه و مناسب است.
روش Pervaporation از اوایل سال ۱۹۹۰ استفاده می شده تا مواد آلی را از آب آزاد شده از صنعت جدا کند. این تیم امیدوار است که بتواند کار خود را در مقیاس بزرگتر به مرحله اجرا بگذارد.

منبع: Soft98.ir









avatar

نویسنده: ابراهیم مسگری

دانشجوی دکتری مخاطرات آب و هوایی دانشگاه سیستان و بلوچستان