امروز:جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
زمان انتشار : دوشنبه, خرداد 4ام, 1394 | پرینت مطلب |ابراهیم مسگری| بازديد: 479 بار

فعالیت انسان، علت اصلی تغییر اقلیم بوده است

علیجانی

رییس قطب علمی تحلیل فضایی مخاطرات محیطی گفت: فعالیت انسان علت اصلی تغییر اقلیم بوده است که اگر بخواهیم از نظر اقلیمی به شرایط قبل از جنگ جهانی برگردیم به ۲۰۰ سال نیاز داریم.

پرفسور “بهلول علیجانی” در همایش بحران آب و تغییر اقلیم، در سالن اجتماعات دبیرستان الماسی کاشان افزود: سال ۱۹۶۰ میلادی آغاز دوره ای است که به نام خوشگذرانی انسان از طبیعت نام برده می شود و تغیرات عمده ای در طبیعت آغاز شد.

افزایش گاز کربنیک یکی از شاخص های افزایش دمای کره زمین است و سیل و خشکسالی های شدید از این بی نظمی های آب و هوا ناشی می شود. وی تصریح کرد: دمای  هوا در ۵۰ سال گذشته هفت دهم درجه افزایش یافته است که به ظاهر رقم ساده ای به نظر می رسد اما نسبت به این واقعیت مهم نمی توان بی توجه ماند. قبل از جنگ جهانی فعالیت انسان به حدی نبود که طبیعت را تغییر بدهد اما با ورود تکنولوژی این دخالت شروع شد و افزایش دما در ۵۰ سال آخر قرن ۲۰ بسیار شدید بوده که اکوسیستم زمین توان تحمل آن را نداشت.

بنیان‌گذار اقلیم‌شناسی سینوپتیک در ایران اظهار داشت: بیش از ۸۰ درصد آب، در بخش کشاورزی مصرف می شود و مشکل اصلی در ایجاد بحران آب، هدررفت و تبخیر آب در این بخش است و باید مدل و روشهای کشاورزی اصلاح شود. جلوگیری از تبخیر و نفوذ آب برای فرو رفت به سفره های زیرزمینی دو راهکاری است که می توان برای نجات از بحران آب عملیاتی کرد. ریشه عمده بحران آب ناشی از عامل انسانی و مصرف انسان ها است و اقلیم در این بحران تاثیر  چندانی نداشته است. ایشان تغییر نوع کشت را یکی از راهکارهای مقابله با بحران کمبود آب ذکر کرد و افزود: باید نوع کشت را تغییر دهیم و به قدیم برگردیم و محصولاتی کم آبی مثل انار و انجیر  را کشت کنیم .

علیجانی تصریح کرد: تا سال ۲۰۵۰ افزایش دما رقمی بین ۲ تا ۴ درجه  خواهد بود که هر یک و نیم درجه افزایش دما معادل۳۰ درصد مصرف آب هست.

همایش یک روزه بحران آب و تغییر اقلیم، در سالن اجتماعات دبیرستان شهید الماسی کاشان با مشارکت مدیریت آموزش و پرورش کاشان، شرکت آب و فاضلاب  و اداره هواشناسی کاشان با حضور سرگروههای درسی جغرافیا، زیست و زمین شناسی ادارات آموزش و پرورش استانهای اصفهان و قم، مدیران دستگاههای اجرایی منطقه کاشان و فعالان زیست محیطی برگزار شد.



مطالب مرتبط

نویسنده : ali Iran (ISLAMIC Republic Of)
تاریخ : سه شنبه, خرداد ۵ام, ۱۳۹۴
ساعت : ۱۰:۲۰

با سلام و احترام
تشکر بابت اطلاع رسانی های شما دوست گرانقدر.مثل اینکه شما در جلسه حضور داشتید.آنقدر به طور دقیق سخنان دکتر را نوشته اید……..سپاس فراوان

نویسنده : ابراهیم مسگری Iran (ISLAMIC Republic Of)
تاریخ : سه شنبه, خرداد ۵ام, ۱۳۹۴
ساعت : ۲۳:۲۹

سلام و سپاس

نویسنده : علی رضا Iran (ISLAMIC Republic Of)
تاریخ : چهارشنبه, خرداد ۶ام, ۱۳۹۴
ساعت : ۱۸:۲۴

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اساتید محترم:
بنده دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی می باشم.
از شما دوستان گرامی تقاضای راهنمایی دارم
سوال این است که با کدام برنامه می توانم تحلیل فراوانی داده های دبی را انجام دهم و دوره بازگشت جریان کمینه را بدست آورم که بر خلاف دوره بازگشت سیل است که با گذشت زمان و دوره بالاتر، افزایش می یابد.
به غیر از نرم افزار HYFA که تحت DOS عمل می نماید آیا نرم افزار دیگری که تحت ویندوز عمل نماید و بر روی ویندوز ۷ نصب شود وجود دارد؟
از راهنمایی شما سپاسگزارم.








avatar

نویسنده: ابراهیم مسگری

دانشجوی دکتری مخاطرات آب و هوایی دانشگاه سیستان و بلوچستان