امروز:جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
زمان انتشار : دوشنبه, دی 1ام, 1393 | پرینت مطلب |مهران فاطمی| بازديد: 257 بار

آغاز اتصال اقیانوس آرام و دریای کاراییب

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری فرانسه از ماناگوآ، احداث این آبراه به علت انتقاد و اعتراض کشاورزان، بومیان ساکن بخش هایی که آبراه از آن می گذرد، حامیان محیط زیست و سیاستمداران، به طرحی جنجالی تبدیل شده است.‘دانیل اورتگا’ رییس جمهوری نیکاراگوآ و مقام های شرکت چینی ‘اچی کی ان دی’ اجرای این طرح را در مراسمی در ماناگوآ پایتخت این کشور، افتتاح می کنند.

هدف از اجرای این طرح پرهزینه، گشایش یک مسیر کشتیرانی میان اقیانوس آرام و دریای کاراییب در رقابت با آبراه ‘پاناما’ است که در جنوب این آبراه قرار دارد و ممکن است مزیت مالی عمده ای برای نیکاراگوآ واقع در آمریکای مرکزی باشد.

این در حالیست که برخی از کشاورزان و بومیان ساکن در مسیر این طرح، با احداث این آبراه ۲۸۰ کیلومتری مخالفت کرده اند.

پهنای این آبراه نیز بین ۲۳۰ تا ۵۲۰ متر خواهد بود.

نیکاراگوا ضمن محرمانه نگهداشتن مطالعات فنی، زیست محیطی و مالی این طرح، آن را تحت شرایط ترجیحی به شرکت اچ کی ان دی به ریاست ‘ونگ جینگ’ واگذار کرده است.

کنگره ونزوئلا در سال ۲۰۱۳ با تصویب قانونی به ونگ اختیارات گسترده ای برای اجاره کردن یا تملک زمین های واقع در مسیر این طرح داد و شرکت او را از پرداخت مالیات و مقررات تجاری معاف کرد.

بر اساس این توافق، شرکت چینی به مدت ۱۰۰ سال مسئولیت اداره این آبراه را به عهده خواهد داشت که موجب انتقاد سیاستمداران و بازرگانان این کشور شده است.

هواداران محیط زیست در باره آسیب های جدی این طرح به زیستگاه های حساس و دریاچه نیکاراگوآ و دانشمندان در باره احتمال وقوع زمین لرزه در این منطقه هشدار داده اند.

پیش بینی می شود که شرکت چینی ۵۰ هزار کارگر را در مدت ۵ سال برای اجرای این طرح استخدام کند.

عملیات ساختمانی این آبراه از دهانه روخانه ‘بریتو’ در سواحل نیکاراگوآ در اقیانوس آرام آغاز می شود و با گذر از دریاچه نیکاراگوآ و جنگل های بارانی و دستکم ۴۰ دهکده به دهانه رود ‘پونتا گوردا’ در بخش جنوبی دریای کاراییب، می رسد.

با اینکه از سال ها پیش در باره احداث آبراهی از میان نیکاراگوآ بررسی هایی شده بود، اما این طرح تنها در چند سال اخیر از نظر مالی، قابلیت اجرایی پیدا کرده است.

 









avatar

نویسنده: مهران فاطمی

مهران فاطمی دانشجوی دکترای آب و هواشناسی گرایش مخاطرات آب و هوایی دانشگاه یزد